top of page
Search
Writer's picturePK Delfin Rovinj

Održan prijem uspješnih rovinjskih sportaša


U sklopu obilježavanja Dana Grada i blagdana Svete Eufemije, danas 08.09.2023. je u Multimedijalnom centru održan prijem za sportaše koji su postigli vrhunske sportske rezultate na ovogodišnjim državnim i međunarodnim natjecanjima.

Sportaše su u ime Grada pozdravili gradonačelnik Marko Paliaga i njegov zamjenik David Modrušan, a prijmu su prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević, te tajnik Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno Roberto Krevatin.

Nagrađeni su tako iz Plivačkog kluba „Delfin“ Toni Crnković, koji je osvojio je drugo mjesto u disciplini 100m leđno u kategoriji juniora i prvo mjesto na 50 leđno i 4.mjesto u konkurenciji mlađih seniora na prvenstvu Hrvatske, zatim Manuel Herak koji je osvojio treće mjesto u disciplini 200m leptir u kategoriji mlađih seniora i Dora Đukić za treće mjesto u disciplini 50m prsno u kategoriji juniorki.

Tea Peteh je nagrađena za osvojenu titulu prvakinje Hrvatske u u olimpijskoj klasi ILCA6 do 21 i19 godina, te za visoko 5. mjesto na Europskom juniorkom prvenstvu U19 (olimpijska klasa ILCA6), koje se održalo u Poljskoj.

Mladi Zvan Sošić je ove godine ponio titulu prvaka Hrvatske u kategoriji Kadeta(u-13), dok je Noemi Mendiković osvojila 1.mjesto na međunarodnom natjecanju u paradresurnom jahanju u Milanu kao predstavnica Hrvatske.

Kickboxer Marko Opšivač je prvak Hrvatske u disciplini „full contact“ (81 kg) u kategoriji seniora, a na prijemu je pohvalnica dodijeljena i Boksačkom klubu Rovinj-Rovigno, drugoplasirani u 1. Hrvatskoj Boksačkoj ligi.

David Pinezić, Marijan Klaričić i Tomo Strossmayer iz SRK „Meduza“ nagrađeni su za osvojeno 2.mjesto ekipno na Hrvatskom prvenstvu sportskog ribolova na moru, dok se Zvjezdana Radetić popela na najviši vrh Alpa Mont Blanc.

Gradonačelnik je uspješnim rovinjcima čestitao na postignutim rezultatima te napomenuo kako su svojim ustrajnim radom i trudom ostvarili zavidne, ali nadasve zaslužene uspjehe koji su ujedno i odraz njihove predanosti sportu.

Gradonačelnik je čestitao i trenericama Matei Peteh Bjelančević i Suzani Haber, te trenerima Borisu i Peri Miškoviću koji su ih pripremili za sva važna i zahtjevna natjecanja, bilo da su ona pojedinačna ili timska. Također, istaknuo je kako je Grad Rovinj-Rovigno ponosan na njihova postignuća te će ih nastaviti podržati i u njihovom daljnjem putu.

27 views0 comments

Comments


bottom of page