e-mail
Bojana Bolković
Envelope_50_50

Vijesti

Mapa stranica

ANTON HRVATIN, NAJBOLJI ISTARSKI PLIVAČ S DRŽAVNOG PRVENSTVA U SPLITU

09.08.2010

Anton Hrvatin bronca sa kadetskog državnog prvenstva Split 2010

ROVINJ – Mladi 14 – godišnji osnovnoškolac Anton Hrvatin, inače kadet plivačkog kluba „Delfin“, zasigurno će dugo pamtiti sezonu koja je za njim. Ponajviše se to odnosi na 50 – metarski bazen u kojem je na nedavno održanom Državnom prvenstvu u Splitu popravio čak pet osobnih rekorda te osvojio brončanu medalju na 200 mješovito – jedinu za istarsko plivanje.

Svemu su prethodili izuzetni nastupi na regionalnom prvenstvu u Rijeci, gdje je već ranije osvojivši pet zlata i broncu te isplivavši čak sedam državnih normi, najavio opasan pohod na Split.

Vjerojatno ništa od toga ne bi niti bilo čudno da je svoj talent kalio u nekoj sređenijoj sredini što se sportske infrastrukture i uvjeta za rad tiče. Otkako nažalost Rovinj to još nije, bez obzira što to po svim kriterijima zaslužuje, ispada da ovakvi rezultati i kvalitativni pomaci graniče sa čudom. Naime, zimski treninzi u 17 – metarskom bazenu dvaput tjedno potpuno su neadekvatni za razvoj plivača natjecatelja, pa sve ostaje na snalažljivosti trenera i čeličnoj volji onih koji treniraju. Nemoguće je nakon svega ne postaviti si neka pitanja. Što bi bilo da imaju prave uvjete? Koliko će dugo vodeni sportovi u Rovinju još morati živjeti na staroj slavi i bljeskovima talentiranih pojedinaca? Kada će doći kraj višegodišnjoj agoniji zbog koje je pred zid dovedena 60 – godišnja tradicija? Nekoliko mjeseci rada na ljetnom bazenu „Delfin“, kada zapravo ostatak plivačkog svijeta odmara, nikako nije dovoljno za pripremu i tempiranje sezone koja se uglavnom odvija preko zime. Hrvatinu je ove godine u prilog išla činjenica što se prvenstvo Hrvatske odvijalo kasnije od uobičajenog, pa je uspio u normalnim uvjetima odraditi barem mjesec i pol dana. Koliko mu je to značilo najbolje je odgovorio u vodi. Nakon šest godina i uspjeha Mateje Peteh, PK „Delfin“ ponovo ima medalju s Državnih prvenstava u velikim bazenima.

- Dobri rezultati s regionalnog prvenstva u Rijeci bili su dobar pokazatelj i poticaj za mene prije odlaska u Split. Osjećao sam da mogu dobro otplivati, ali da ću stići do medalje nisam ni sanjao u ovakvoj konkurenciji. Na kraju se sve poklopilo i vrlo sam sretan zbog toga. Puno su mi pomogli treninzi u pravim uvjetima i pomak datuma natjecanja. Došao sam pun snage i samopouzdanja, ponajviše zahvaljujući trenerici Bojani Bolković koja me uvjeravala da mogu daleko, bez obzira što sam tijekom travnja izgubio dosta važnih treninga radi bolesti – pojašnjava mladi Anton – Mislim da je ključno bilo što je prvog dana ujutro sve krenulo izvrsno. Čim sam dotaknuo vodu nakon prvog starta na 100 metara prsno prošla me trema i zaplivao sam iz sve snage, što je bilo dovoljno za iznenađujuće visoko 5. mjesto. To me dodatno ohrabrilo pa se već u drugoj disciplini dogodio najbolji rezultat i medalja. Na 200 mješovito uspio sam pametno rasporediti snage te tehnički i taktički odlično odraditi utrku. Najvažnije je da sam poboljšao leđnu dionicu u kojoj je bilo ponajviše prostora za napredak, zbog čega sam po meni i došao do bronce. Nakon toga sve je išlo kao po traci. Iz utrke u utrku (100 prsno, 100 delfin, 100 slobodno, 400 mješovito), rušio sam vlastite rekorde, osvojio još dva šesta, osmo i jedanaesto mjesto, a na 400 mješovito skinuo sam nevjerojatnih 16 sekundi. Uglavnom, ovo ću natjecanje dugo pamtiti po dobrom i spremiti na posebno mjesto u mom srcu.

Postignuti uspjesi našeg su mladog sugovornika, kojemu je ovo dosad najznačajnija sezona u plivačkom razvoju, samo još čvršće uvjerili da bez mukotrpnog rada nema napretka. Jedanaesto mjesto na listi najsvestranijih kadeta u državi prema Hrvatskom plivačkom savezu nije došlo samo od sebe, čega je Anton itekako svjestan. Njegov je primjer ujedno je velik poticaj za ostale vršnjake s kojima trenira, ali i najbolji način zahvale svima koji rade u PK „Delfin“.

- Iako sam mlad, prošlo je deset godina od mog upisa u plivački klub „Delfin“. Mislim da mi je prošla sezona konačno pružila pravo zadovoljstvo za uloženi trud. Sretan sam zbog svih koji su vjerovali u mene, a posebno sam zahvalan svojim roditeljima na podršci koju mi oduvijek pružaju. Ne treba zaboraviti da u klubu ima još odličnih talenata koji mogu bljesnuti u bilo kojem trenutku. Zajedno smo velika podrška jedni drugima. Kad bi nam se pružila prilika za rad u pravim uvjetima kroz cijelu godinu, plivanje bi, vjerujem, bilo među vodećim sportovima u gradu po rezultatima. Ovako, do tog nam trenutka preostaje neizvjesna borba i natprosječno zalaganje do svakog malog uspjeha, koji je za svih zajedno itekako značajan – zaključuje Anton Hrvatin, brončani „delfin“ s Državnog prvenstva u Splitu.

Hrvoje ISKRA

Spread phpDesigner - The best PHP IDE and PHP Editor! 

[Plivački klub 'DELFIN'] [Vijesti] [Vijesti 2] [Arhiva] [Plivaci] [Treninzi] [Natjecanja] [Škola plivanja] [Foto galerija] [Video galerija] [O nama] [Kontakt]

© S.E.M. d.o.o. 2009-2013