e-mail
Bojana Bolković
Envelope_50_50

Vijesti

Mapa stranica

IZVRSTAN POČETAK

30.10.2009

 

Usprkos uvjetima u kojima su naši plivači trenirali u rujnu (suhi treninzi u Parku prirode Zlatni rt) i u listopadu (bazen Hotela Park 12m X 12m, samo 3Xtjedno), odličnih rezultata, finala i medalja na prvim natjecanjima u novoj sezoni malih bazena nije izostalo.

U subotu, 10. 10. i nedjelju, 11. 10. u Dugoj Uvali je održano Županijsko natjecanje u plivanju. Na natjecanju su sudjelovale sve kategorije plivača, od početnika B do seniora. Od naših plivača u kategoriji juniora treba izdvojiti Nica Poropata, koji usprkos izrazito teškim uvjetima rada i popodnevnoj smjeni u školi uz Matu Makovca opstaje u plivanju i ne odustaje od borbe za boljim rezultatima. Svakako je potrebno izdvojiti i kadete našeg kluba, Mattea Sošića, Mateja Trisku, Antona Hrvatina i Duju Marića, koji su dominirali iznad svih kadeta u županiji, kako u individualnim disciplinama, tako i u štafetama. Valja spomenuti i početnike, među kojima Lorentza Žufića, Rafaelu Fa, Maria Bana i Anđelu Hrvatin, koji su poput svojih starijih klupskih prijatelja kući ponijeli zavisnu količinu medalja.

ParkTrening

 

Nakon Županijskog prvenstva nastavilo se sa radom u izrazito lošim uvjetima i sa više nego dobrim rezultatima na 1. kolu jesenske lige u Rijeci i međunarodnom mitingu Vidra 2009. u Zagrebu (17. 10.). U Zagreb su putovali Matej Triska, Anton Hrvatin, Golda Pamić i Iva Marinović. Na natjecanju je sudjelovalo 600-tinjak plivača i plivačica iz domaćih i stranih klubova, a naši plivači su našli svoje mjesto među 15. i 20. mjesta u svojim kategorijama. Ostatak plivača branio je boje kluba na jesenskoj ligi 2009.

Tjedan dana kasnije, 24. i 25. 10. Nico Poropat, Mate Makovac, Matej Triska i Matteo Sošić sudjelovali su na međunarodnom mitingu Victorija Primorje 2009. u Rijeci. Rezultati se i dalje popravljaju a plivači su sve bliži normama za Državna prvenstva.
Svim ovim plivačima potrebno je skinuti kapu, jer već godinama ne odustaju od onoga što vole i opstaju u nemogućim uvjetima rada. Svaki njihov i minimalni napredak je veliki uspjeh.

„Dobra vijest“ je ta da od 26. 10. treniraju u vodi 5Xtjedno a i dužina bazena je nešto veća (18m), iako je voda morska a temperatura vode se kreće između 30o i 34o (Bazen ortopedske bolnice).

Nadamo se da će ipak jednog dana netko prepoznati trud i volju ove djece i nagraditi njihovo strpljenje dugo obećavanim bazenom.

Spread phpDesigner - The best PHP IDE and PHP Editor! 

[Plivački klub 'DELFIN'] [Vijesti] [Vijesti 2] [Arhiva] [Plivaci] [Treninzi] [Natjecanja] [Škola plivanja] [Foto galerija] [Video galerija] [O nama] [Kontakt]

© S.E.M. d.o.o. 2009-2013