e-mail
Bojana Bolković
Envelope_50_50

Vijesti

Mapa stranica

USPJEŠAN ZAVRŠETAK JOŠ JEDNE SEZONE PK DELFIN

28.08.2009


I ove godine, na šezdesetu obljetnicu postojanja Plivačkog kluba Delfin možemo se pohvaliti vrlo uspješno odrađenom sezonom.

Za početak smatramo da možemo biti ponosni na izuzetno velik broj aktivnih članova (plivača) u klubu i to od najranije dobi (4 godine) u grupama obuke neplivača do "najstarijih" seniora (19 godina). Ove godine brojka se popela na 100-tinjak što je, s obzirom na uvjete rada u kojima plivači rade, zavidan broj. Sve to pokazuje da građani Rovinja prepoznaju vrijednost plivanja kao sporta koji je vrlo pogodan za pravilan rast i razvoj školske djece, i sporta sa najnižim, gotovo nepostojećim postotkom ozljeda.

O uvjetima se nema puno za reći. Plivači treniraju na dva bazena, koja zajedno nisu dostatna za jedan normalan (12 metara u Hotelu Park i 17 metara u Hotelu Eden) i tako 8 mjeseci od 12. Lipanj, srpanj i kolovoz, ako vrijeme posluži plivači mogu uživati u radu u 50-metarskom bazenu, dok svi ostali privode sezonu kraju i odlaze na odmor. Nakon samo tjedan dana pauze za odmor, kada ostali klubovi započinju sa pripremama za novu sezonu plivači našeg kluba treniraju na suhom u Parku prirode Zlatni Rt. Nije nebitna i činjenica da se ne pliva u slatkoj, već u morskoj vodi kroz cijelu godinu.

Usprkos svemu želje  za radom i opstankom u redovima PK Delfina ne nedostaje. Atmosfera je odlična, radna prije svega, a potom i zdrava, uvijek su svi vedri, nasmijani i željni novih znanja, redoviti u dolascima na treninge, željni druženja, putovanja i natjecanja.

Upravo takav stav ovih plivača i osjećaj pripadnosti ovome klubu, učinio je da, usprkos svemu, ostvare velik broj limita za državna prvenstva (preko 20) i nađu svoje mjesto među najboljima. I ove godine plivači su nastupili na općem, juniorskom, mlađe juniorskom i kadetskom PH.

Od seniora, juniora i mlađih juniora možemo izdvojiti Maju Jukić, kao najstariju plivačicu i juniora Nika Poropata koji je na zimskim prvenstvima u disciplinama u kojim se natjecao bio uvijek među prvih 16 u državi. Posebno smo ponosni na generaciju kadeta, koja je, nakon dužeg niza godina nastupila na Državnom prvenstvu sa štafetom (Bruni, Triska, Sošić, Hrvatin i Marić), a u navedenoj kategoriji na zimskom PH Roberto Bruni je uzeo medalju brončanog sjaja. Uz Roberta tu je i Anton Hrvatin, koji je rezultatski, kao i Niko Poropat, u disciplinama u kojima se natjecao našao svoje mjesto među prvih 16 u državi. Naravno i oni najmlađi natjecatelji, početnici, koji se natječu na razini Istarske Županije i Primorsko-goranske Regije uvijek osvajaju odličja (Golda Pamić, Iva Marinović, Lorentz Žufić, Mario Ban, Rafaela Fa).

Vrlo je bitna i činjenica da u kategoriji početnika B odlazimo na natjecanja sa velikim brojem plivača (do 30-ak), što je odlična baza za daljnji rad i razvoj i pokazatelj da plivanje u Rovinju ima budućnost i da će opstati i nakon 60-e usprkos svim preprekama na koje nailazi.

Ako uz sve navedeno dodamo i natjecanje koje je održano 22.08.2009., a to je natjecanje na kratke staze (50-ice) u organizaciji našeg kluba, na kojemu je nastupilo ukupno 8 hrvatskih klubova, možemo zaključiti da se rad u ljetnim mjesecima ponovo isplatio, rezultati su poboljšani i vjerujemo da će i sljedeća sezona biti jednako uspješna kao i prethodna.

S obzirom na trenutnu situaciju u plivačkom sportu i velike dileme i afere vezane uz plivačke kostime možemo se pohvaliti da smo organizatori jednoga od rijetkih natjecanja na kojima nije viđen ni jedan plivački kostim.

Završili bi još jednom uspješnicom koja je, konačno, pokucala i na naša vrata, a to je naša Internet stranica, na kojoj svatko može imati uvid u događaje i rezultate koji nas prate kroz godinu. Stoga Vas molimo da razglasite:

www.pk-deflin.hr

i budete redoviti gosti na istoj.

Spread phpDesigner - The best PHP IDE and PHP Editor! 

[Plivački klub 'DELFIN'] [Vijesti] [Vijesti 2] [Arhiva] [Plivaci] [Treninzi] [Natjecanja] [Škola plivanja] [Foto galerija] [Video galerija] [O nama] [Kontakt]

© S.E.M. d.o.o. 2009-2013